YOUSHARE er et møbleringskoncept – KONKURRENCE FORSLAG

Åben konkurrence om et møbel til Godsbanen

YOUSHARE er et møbleringskoncept, som giver mulighed for stor alsidigighed; Materialer, farver og egenskaber giver mulighed for stor variation både med henblik på møblets brug, såvel som møblets visuelle fremståen.

Åben konkurrence om et møbel til Godsbanen

YOUSHARE er et møbleringskoncept, som giver mulighed for stor alsidigighed; Materialer, farver og egenskaber giver mulighed for stor variation både med henblik på møblets brug, såvel som møblets visuelle fremståen.Åben konkurrence om et møbel til Godsbanen

YOUSHARE er et møbleringskoncept, som giver mulighed for stor alsidigighed; Materialer, farver og egenskaber giver mulighed for stor variation både med henblik på møblets brug, såvel som møblets visuelle fremståen.

Cafémøblerne tænkes som fritstående elementer, som kan spredes ud over det ny kulturcenter “Godsbanen”.

MATERIALET

OSB er en særlig kategori af træbaserede plader som minder om krydsfiner. OSB plader fremstilles ved sammenlimning af aflange træspåner i 3 lag under tryk og varme.

Pladerne er opbygget symmetrisk omkring midterplanet. Yderlagenes fiberretning er parallel med længderetningen, mens midterlaget er vinkelret på længderetningen i lighed med opbygningen af en 3-lags krydsfiner.

De vigtigste råvarer til fremstilling af OSB er træspåner, voks og lim.

OSB bearbejdes efter de samme metoder og med de samme værktøjer som almindeligt træ.

Træfibrene til OSB-plader stammer fra bæredygtig skovbrug og i selve produktionsprocessen anvendes godt og vel 90% af stammerne, og resterende materiale anvendes til energiforsyning.

I modsætning til dette træmateriale kræver produktionen af f.eks. metal, beton, og mange andre byggematerialer, langt mere energi og ressourcer.

OSB SUPERFINISH ECO er meget modstandsdygtig overfor både trykpåvirkning, bøjning og træk. Det skal også understreges at OSB SUPERFINISH ECO er et relativt let materiale.

DET RÅ OG DET FINE
Vi har med OSB pladematerialet SUPERFINISH ECO valgt at anvende et billigt, slidstærkt, forholdsvis let, grafisk interessant, råt og miljøvenligt materiale.
Den spændende råhed som materialet besidder bliver holdt op imod konstruktionens silikone O-ringe som kobler de 2-dimensionelt udskårne møbelskiver sammen. O-ringenes klare farver og ultrafine overflader står i stærk kontrast til pladematerialet.
En anden kontrast i materialet fremtræder også i kraft af anvendelsen af de fine uldfilthynder, som indbyder til berøring og en mere taktil og sensuel oplevelse mellem det rå og fine.
Med simple velcroløsninger er det muligt at “polstre” de rå og slidstærke træmoduler med udskiftelige dele som filt, gummi el. lignende for at opnå en nuanceret oplevelse af møblet i en brugssammenhæng.
Selvfølgelig vil det også være muligt at fremstille Youshare cafemøbel-modulerne af andre materialetyper som f.eks. birkefinér, acrylplader, biocompositmaterialer, beton, corian, filtplader m.m. Materialevalget kan tilpasses de forskellige behov eller krav til bestemte forhold i kulturcentret, med henblik på lyd/støj (OSB/ filt), hårdførhed (OSB/gummi) og visuelle effekter (farvevalg/UV lakering).

MILJØMÆSSIGE ASPEKTER
Youshare cafemøbelmodulerne er både produktions- og materialemæssigt, baseret på en velovervejet ansvarlighed overfor de miljømæssige aspekter.
Til produktionen af Youshare anvendes primært OSB-pladematerialet SUPERFINISH ECO (Kronospan).
OSB pladematerialet SUPERFINISH ECO er produceret med 100% formaldehydfri lim (polyurethanharpiks). Pladematerialet er derfor fuldt ud anvendeligt til møbelbrug og er med til at give rummet et sundt og naturligt indeklima. OSB SUPERFINISH ECO`s formaldehydindhold kan derfor reduceres til træets naturlige formaldehydindhold, som ligger væsentligt under de påkrævede grænseværdier.

GENBRUG OG BORTSKAFFELSE
SUPERFINISH ECO-materialet kan ved bortskaffelse blive videreforarbejdet til finere pladematerialer eller smides på komposten.
Derudover kan Youshare skilles fulstændig ad i dets tre bestanddele; træ, filt og silikoneelementer, hvoraf træet udgør de 90%. Silikonematerialerne er meget slidstærke og anvendelsen af netop dette materiale begrundes på de fakta at materialet er ekstreme holdbart, har lang levetid og at det besidder unikke egenskaber som kan relateres til selve møblets funktionalitet.

IDEEN OM DEN 2-DIMENSIONELLE KONSRUKTION
YOUSHARE -en simpel form fræst ud i en simpel 2D flade som resulterer i en til dels visuel kompleks men alligevel enkel koblingsmetode, ligger til grund for overvejelserne omkring Youshare. Bestil OSB pladen, CNC fræs den, spænd emnerne sammen med O-ringe!

KOBLINGSPRINCIP OG SILIKONEKUGLEN SOM DREJELED
De enkelte Youshare”frames” kan kobles sammen på mange forskellige måder, med kuglen som omdrejningspunkt der samtidig er afstandstykket og kernen i møblets konstruktion med henblik på dets bevægelighed.Kuglen muliggør at de valgte modulers sammenkobling kan twiste, drejes og vrides når møblet opnår en vis størrelse i længderetningen. Møblet vil i en brugssituation kunne sammenkobles med et skævt træk så der opnås et vrid i møblet, som ved lastpåvirkning vil “sætte” sig. Dette er med til at gøre møblet til et levende element, som taler med både omgivelserne og brugeren. Møblet tilegner sig dermed en oplevelsesværdi i forhold til rumlighed og bruger, som lægger op til leg, aktivitet og skaber liv i rumligheden.

PRODUKTIONSPROCESSEN

Produktionsprocessen er simpel! Youshare-frames CNC-fræses på basis af en digital fil. Kanterne vil blive afrundet med en fin radius på pladens for- og bagside, for at undgå beskadigelse af tøj i brugsitutioner. Kanten som i additionen også er siddefladen kan blive meget blød og behagelig, på trods af de mere rå sider. CNC er en meget gængs og prisbillig produktionsmetode. Møblet er dermed oplagt til effektiv masseproduktion

VEND, DREJ, TWIST OG ….BRUG

Kun fantasien sætter grænser. Vend, drej, twist og brug.

PROTOTYPE 1:1

Cafémøblerne tænkes som fritstående elementer, som kan spredes ud over det ny kulturcenter “Godsbanen”.

MATERIALET

OSB er en særlig kategori af træbaserede plader som minder om krydsfiner. OSB plader fremstilles ved sammenlimning af aflange træspåner i 3 lag under tryk og varme.

Pladerne er opbygget symmetrisk omkring midterplanet. Yderlagenes fiberretning er parallel med længderetningen, mens midterlaget er vinkelret på længderetningen i lighed med opbygningen af en 3-lags krydsfiner.

De vigtigste råvarer til fremstilling af OSB er træspåner, voks og lim.

OSB bearbejdes efter de samme metoder og med de samme værktøjer som almindeligt træ.

Træfibrene til OSB-plader stammer fra bæredygtig skovbrug og i selve produktionsprocessen anvendes godt og vel 90% af stammerne, og resterende materiale anvendes til energiforsyning.

I modsætning til dette træmateriale kræver produktionen af f.eks. metal, beton, og mange andre byggematerialer, langt mere energi og ressourcer.

OSB SUPERFINISH ECO er meget modstandsdygtig overfor både trykpåvirkning, bøjning og træk. Det skal også understreges at OSB SUPERFINISH ECO er et relativt let materiale.

DET RÅ OG DET FINE
Vi har med OSB pladematerialet SUPERFINISH ECO valgt at anvende et billigt, slidstærkt, forholdsvis let, grafisk interessant, råt og miljøvenligt materiale.
Den spændende råhed som materialet besidder bliver holdt op imod konstruktionens silikone O-ringe som kobler de 2-dimensionelt udskårne møbelskiver sammen. O-ringenes klare farver og ultrafine overflader står i stærk kontrast til pladematerialet.
En anden kontrast i materialet fremtræder også i kraft af anvendelsen af de fine uldfilthynder, som indbyder til berøring og en mere taktil og sensuel oplevelse mellem det rå og fine.
Med simple velcroløsninger er det muligt at “polstre” de rå og slidstærke træmoduler med udskiftelige dele som filt, gummi el. lignende for at opnå en nuanceret oplevelse af møblet i en brugssammenhæng.
Selvfølgelig vil det også være muligt at fremstille Youshare cafemøbel-modulerne af andre materialetyper som f.eks. birkefinér, acrylplader, biocompositmaterialer, beton, corian, filtplader m.m. Materialevalget kan tilpasses de forskellige behov eller krav til bestemte forhold i kulturcentret, med henblik på lyd/støj (OSB/ filt), hårdførhed (OSB/gummi) og visuelle effekter (farvevalg/UV lakering).

MILJØMÆSSIGE ASPEKTER
Youshare cafemøbelmodulerne er både produktions- og materialemæssigt, baseret på en velovervejet ansvarlighed overfor de miljømæssige aspekter.
Til produktionen af Youshare anvendes primært OSB-pladematerialet SUPERFINISH ECO (Kronospan).
OSB pladematerialet SUPERFINISH ECO er produceret med 100% formaldehydfri lim (polyurethanharpiks). Pladematerialet er derfor fuldt ud anvendeligt til møbelbrug og er med til at give rummet et sundt og naturligt indeklima. OSB SUPERFINISH ECO`s formaldehydindhold kan derfor reduceres til træets naturlige formaldehydindhold, som ligger væsentligt under de påkrævede grænseværdier.

GENBRUG OG BORTSKAFFELSE
SUPERFINISH ECO-materialet kan ved bortskaffelse blive videreforarbejdet til finere pladematerialer eller smides på komposten.
Derudover kan Youshare skilles fulstændig ad i dets tre bestanddele; træ, filt og silikoneelementer, hvoraf træet udgør de 90%. Silikonematerialerne er meget slidstærke og anvendelsen af netop dette materiale begrundes på de fakta at materialet er ekstreme holdbart, har lang levetid og at det besidder unikke egenskaber som kan relateres til selve møblets funktionalitet.

IDEEN OM DEN 2-DIMENSIONELLE KONSRUKTION
YOUSHARE -en simpel form fræst ud i en simpel 2D flade som resulterer i en til dels visuel kompleks men alligevel enkel koblingsmetode, ligger til grund for overvejelserne omkring Youshare. Bestil OSB pladen, CNC fræs den, spænd emnerne sammen med O-ringe!

KOBLINGSPRINCIP OG SILIKONEKUGLEN SOM DREJELED
De enkelte Youshare”frames” kan kobles sammen på mange forskellige måder, med kuglen som omdrejningspunkt der samtidig er afstandstykket og kernen i møblets konstruktion med henblik på dets bevægelighed.Kuglen muliggør at de valgte modulers sammenkobling kan twiste, drejes og vrides når møblet opnår en vis størrelse i længderetningen. Møblet vil i en brugssituation kunne sammenkobles med et skævt træk så der opnås et vrid i møblet, som ved lastpåvirkning vil “sætte” sig. Dette er med til at gøre møblet til et levende element, som taler med både omgivelserne og brugeren. Møblet tilegner sig dermed en oplevelsesværdi i forhold til rumlighed og bruger, som lægger op til leg, aktivitet og skaber liv i rumligheden.

PRODUKTIONSPROCESSEN

Produktionsprocessen er simpel! Youshare-frames CNC-fræses på basis af en digital fil. Kanterne vil blive afrundet med en fin radius på pladens for- og bagside, for at undgå beskadigelse af tøj i brugsitutioner. Kanten som i additionen også er siddefladen kan blive meget blød og behagelig, på trods af de mere rå sider. CNC er en meget gængs og prisbillig produktionsmetode. Møblet er dermed oplagt til effektiv masseproduktion

VEND, DREJ, TWIST OG ….BRUG

Kun fantasien sætter grænser. Vend, drej, twist og brug.

PROTOTYPE 1:1

Åben konkurrence om et møbel til Godsbanen

YOUSHARE er et møbleringskoncept, som giver mulighed for stor alsidighed; Materialer, farver og egenskaber giver mulighed for stor variation både med henblik på møblets brug, såvel som møblets visuelle fremståen.
Cafémøblerne tænkes som fritstående elementer, som kan spredes ud over det ny kulturcenter “Godsbanen”.

Cafémøblerne tænkes som fritstående elementer, som kan spredes ud over det ny kulturcenter “Godsbanen”.

MATERIALET

OSB er en særlig kategori af træbaserede plader som minder om krydsfiner. OSB plader fremstilles ved sammenlimning af aflange træspåner i 3 lag under tryk og varme.

Pladerne er opbygget symmetrisk omkring midterplanet. Yderlagenes fiberretning er parallel med længderetningen, mens midterlaget er vinkelret på længderetningen i lighed med opbygningen af en 3-lags krydsfiner.

De vigtigste råvarer til fremstilling af OSB er træspåner, voks og lim.

OSB bearbejdes efter de samme metoder og med de samme værktøjer som almindeligt træ.

Træfibrene til OSB-plader stammer fra bæredygtig skovbrug og i selve produktionsprocessen anvendes godt og vel 90% af stammerne, og resterende materiale anvendes til energiforsyning.

I modsætning til dette træmateriale kræver produktionen af f.eks. metal, beton, og mange andre byggematerialer, langt mere energi og ressourcer.

OSB SUPERFINISH ECO er meget modstandsdygtig overfor både trykpåvirkning, bøjning og træk. Det skal også understreges at OSB SUPERFINISH ECO er et relativt let materiale.

DET RÅ OG DET FINE
Vi har med OSB pladematerialet SUPERFINISH ECO valgt at anvende et billigt, slidstærkt, forholdsvis let, grafisk interessant, råt og miljøvenligt materiale.
Den spændende råhed som materialet besidder bliver holdt op imod konstruktionens silikone O-ringe som kobler de 2-dimensionelt udskårne møbelskiver sammen. O-ringenes klare farver og ultrafine overflader står i stærk kontrast til pladematerialet.
En anden kontrast i materialet fremtræder også i kraft af anvendelsen af de fine uldfilthynder, som indbyder til berøring og en mere taktil og sensuel oplevelse mellem det rå og fine.
Med simple velcroløsninger er det muligt at “polstre” de rå og slidstærke træmoduler med udskiftelige dele som filt, gummi el. lignende for at opnå en nuanceret oplevelse af møblet i en brugssammenhæng.
Selvfølgelig vil det også være muligt at fremstille Youshare cafemøbel-modulerne af andre materialetyper som f.eks. birkefinér, acrylplader, biocompositmaterialer, beton, corian, filtplader m.m. Materialevalget kan tilpasses de forskellige behov eller krav til bestemte forhold i kulturcentret, med henblik på lyd/støj (OSB/ filt), hårdførhed (OSB/gummi) og visuelle effekter (farvevalg/UV lakering).

MILJØMÆSSIGE ASPEKTER
Youshare cafemøbelmodulerne er både produktions- og materialemæssigt, baseret på en velovervejet ansvarlighed overfor de miljømæssige aspekter.
Til produktionen af Youshare anvendes primært OSB-pladematerialet SUPERFINISH ECO (Kronospan).
OSB pladematerialet SUPERFINISH ECO er produceret med 100% formaldehydfri lim (polyurethanharpiks). Pladematerialet er derfor fuldt ud anvendeligt til møbelbrug og er med til at give rummet et sundt og naturligt indeklima. OSB SUPERFINISH ECO`s formaldehydindhold kan derfor reduceres til træets naturlige formaldehydindhold, som ligger væsentligt under de påkrævede grænseværdier.

GENBRUG OG BORTSKAFFELSE
SUPERFINISH ECO-materialet kan ved bortskaffelse blive videreforarbejdet til finere pladematerialer eller smides på komposten.
Derudover kan Youshare skilles fulstændig ad i dets tre bestanddele; træ, filt og silikoneelementer, hvoraf træet udgør de 90%. Silikonematerialerne er meget slidstærke og anvendelsen af netop dette materiale begrundes på de fakta at materialet er ekstreme holdbart, har lang levetid og at det besidder unikke egenskaber som kan relateres til selve møblets funktionalitet.

IDEEN OM DEN 2-DIMENSIONELLE KONSRUKTION
YOUSHARE -en simpel form fræst ud i en simpel 2D flade som resulterer i en til dels visuel kompleks men alligevel enkel koblingsmetode, ligger til grund for overvejelserne omkring Youshare. Bestil OSB pladen, CNC fræs den, spænd emnerne sammen med O-ringe!

KOBLINGSPRINCIP OG SILIKONEKUGLEN SOM DREJELED
De enkelte Youshare”frames” kan kobles sammen på mange forskellige måder, med kuglen som omdrejningspunkt der samtidig er afstandstykket og kernen i møblets konstruktion med henblik på dets bevægelighed.Kuglen muliggør at de valgte modulers sammenkobling kan twiste, drejes og vrides når møblet opnår en vis størrelse i længderetningen. Møblet vil i en brugssituation kunne sammenkobles med et skævt træk så der opnås et vrid i møblet, som ved lastpåvirkning vil “sætte” sig. Dette er med til at gøre møblet til et levende element, som taler med både omgivelserne og brugeren. Møblet tilegner sig dermed en oplevelsesværdi i forhold til rumlighed og bruger, som lægger op til leg, aktivitet og skaber liv i rumligheden.

PRODUKTIONSPROCESSEN

Produktionsprocessen er simpel! Youshare-frames CNC-fræses på basis af en digital fil. Kanterne vil blive afrundet med en fin radius på pladens for- og bagside, for at undgå beskadigelse af tøj i brugsitutioner. Kanten som i additionen også er siddefladen kan blive meget blød og behagelig, på trods af de mere rå sider. CNC er en meget gængs og prisbillig produktionsmetode. Møblet er dermed oplagt til effektiv masseproduktion

VEND, DREJ, TWIST OG ….BRUG

Kun fantasien sætter grænser. Vend, drej, twist og brug.

PROTOTYPE 1:1

Åben konkurrence om et møbel til Godsbanen

YOUSHARE er et møbleringskoncept, som giver mulighed for stor alsidighed; Materialer, farver og egenskaber giver mulighed for stor variation både med henblik på møblets brug, såvel som møblets visuelle fremståen.
Cafémøblerne tænkes som fritstående elementer, som kan spredes ud over det ny kulturcenter “Godsbanen”.