Nyt Sognehus til Hasle Kirke (part two)


Projekt: Indbudt Konkurrence
Type: Udvidelse af sognegård
Sted: Aarhus, Danmark
Areal: 300 m2 ny / 300 m2 ombygning
Økonomi: 14.300.000 kr
Konkurrenceår: 2014
Bygherre: Hasle Kirke Menighedsråd
Samarbejdspartnere: kimthorsell architects, Vision+
Status: Bygget

Den 22. januar blev Hasle Kirkes nye sognehus indviet, og det er menighedens håb, at huset i fremtiden kan danne nye fællesskaber på kryds og tværs. Huset er tegnet af arkitekterne OOOJA architects og kimthorsell architects, som også har stået for hele fagtilsynet og byggestyringen i de snart 1,5 år, som byggeriet har taget.

Starten på ombygningen går tilbage til 2008, hvor Hasle Kirkes Menighedsråd indser nødvendigheden af at renovere Sognegårdens køkken. Men det greb om sig, og efter et møde om finansiering af renovering med det økonomisk ansvarlige Provstiudvalg, blev det besluttet at opfordre til en egentlig ombygning med inddragelse af den tidligere præstegård mellem Viborgvej og Sognegården. Ombygningen startede i november 2015 og beløb sig til 14,3 mill. kroner.

Ved indvielsen lykønskede Provstiudvalgets formand Lis Glibstrup både Hasle Kirkes menighed og alle andre der bor i Hasle. Og tilføjede: ”Skønt at se, hvordan det er blevet”. Arkitekt Jan Buthke fra arkitektfirmaet OOOJA architects, som vandt konkurrencen om byggeriet sammen med kimthorsell architects, holdt indvielsestale med ordene: ”Sognehuset med alle de mange gæster til indvielsen ser ud til at fungere ligesom det har været tænkt. Bygningens forskellige rum og det omgivende gårdrum flyder naturligt sammen til en helhed. Det er blevet et meget lyst og åbent hus, hvor gammelt og nyt er i åbenlys balance med hinanden”.